Radionica - Mliječno je super - 29.06.2017.

Zahvaljujući trendu zdravog življenja zdrava ishrana je postala prioritet u životu svake savremene žene. Žene su upravo te koje biraju najbolje proizvode za sebe i članove svoje porodice. Generička promocija mlijeka i mliječnih proizvoda „Mliječno je super“ se realizuje za više ciljnih skupina među kojima su i žene.

U saradnji sa popularnim ženskim časopisom „Gracija“ održana je radionica „Mliječno je super“ u četvrtak, 29.06.2017. godine u restoranu „Fiori“ u Sarajevu. Učesnice radionice su imale priliku uživati u predavanju o mlijeku i mliječnim proizvodima koji su dio uravnotežene i svakodnevne ishrane zahvljujući hranljivim tvarima koje sadrže.

Važan dio predavanja je bila i zdrava tjelesna težina kao i važnost kalcija i vitamina D u prevenciji osteoporoze, čija je iskoristovost u organizmu najbolja upravo iz mlijeka i mliječnih proizvoda. U toku predavanja naše prelijepe dame su uživale u ukusnim kanapeima od različitih mliječnih proizvoda a osvježile su se kraljem svih mliječnih proizvoda jogurtom. Test znanja o mliijeku i mliječnom proizvodima je zabavio prisutne i obradovao poklonima u vidu mliječnih proizvoda. Predstavnici časopisa „Gracija“ su za sve učesnice radionice obezbjedile po primjerak časopisa i muzički CD „Kad procvatu behari“. Radionica je protekla u predivnom raspoloženju i druženju. Sve učesnice radionice će se složiti da je bilo zaista SUPER ;)